Wednesday, October 6, 2010

Rumah Terbuka Aidilfitri 1431H (post mortem)

Alhamdulillah perancangan hampir 3 bulan berjalan dengan lancar walaupun ada masalah teknikal on water supply dari pagi hingga ke petang. Alhamdulillah sepanjang hari tak hujan. Hujan mula turun lepas Isyak. Tetamu yang datang amatlah diluar jangkaan kami. Gembira sbb dapat mengeratkan silaturrahim antara jiran2 yg tidak sempat bertegur sapa di hari2 biasa. Untuk rakan2 yg hadir jutaan terima kasih kami ucapkan. maaflah tak sempat nak berbual panjang. aku dan hubby amat risau kalau makanan tak cukup. tapi Alhamdulillah masih ada berbaki hingga ke petang. tapi masih juga kami top up dengan mee kari hasil air tanganku sendiri petang itu. bukan apa, lauk yg tinggal dah tak banyak, so, better jamu something hot from the stove.

Jamuan yg sepatutnya bermula jam 11 pagi menerima tetamu pertama, sheeril n family. masa tuh katerer pun baru smp sbb jam n sesat. aku dah risau kalau tetamu smp dulu sblm makanan. dapatlah berborak panjang dgn sheeril n dayang sbb belum busy lagi. cuma sayang sheeril tak sempat nak rasa sate.

Tetamu terakhir balik jam 11.30 mlm. Itupun cuma sorang jer, my hubby's ex boss. diaorg ligat berborak panjang kat luar. Kiteorg kat dlm duk tgk tv. Both of us going to bed nearly at 2am. argghh.. penatnyerr.

tersenyum menyambut tetamu
















ex opismate hubby

kepenatan satu hari tak rehat

7 thoughts:

eLLe said...

waa meriahhhnye..x puas plak sbb gamba kecik2...sorilaa x dpt hadir ayu, kami x menang tangan nak hadir umah terbuka taun ni..dgn bizi nak setelkan hal umah sendiri lagi...tp insyallah kalau ada kami wat makan2 kang, jemputla dtg k :)

aida said...

meriah ayu :)

aku lak tak pernah buat on big scale, sekali buat flat cam kau terus

-ummu amin- said...

shelly, no prob. sedia maklum arituh mmg ramai org. kalau nk tgk gambar besar ada kat facebook. insyaAllah kami smp ke denai alam nnt. nk tgk umah2 lawa kat sana :)

aida, tulah.. ko takde. next year boleh buat reunion.. tak biasakan buat kenduri besar2? mmg akan flat laaa. hubby aku kata akan buat open house lagik in next 5 years.. hahaha

Ummu Auni Afif said...

aku pergi rumah ko, terkejut buat besar..hehe. selalu small scale je.

Farra said...

ayu, hubbyku kata elok la depa ni upah catering ada la masa nak layan tetamu ...eheheh

btw i like rebung the most! :)

A said...

wah..happening..best bole order katering neh..rebung tu masak dengan apa? udang? daging? aku ada rebung tinla..tadek idea nak masak ngan apa..dulu penah masak ngan daging..

-ummu amin- said...

aini, semua yg aku jmp remarks 'ramainya jemput kali nih' mmg ramai pun dlm 300++ rasanya, tapi kiteorg order katering 100pax jer. alhamdulillah cukup. sbb dah bgt ramai tak dpt dtg sbb byk lagi open house lain plus org makan tak byk sbb nk simpan perut g umah lain.

farra, mmg tepat decosion kiteorg pakai katering. itupun still sakit satu badan. sempatlah amik pics hampir semua guest yg dtg.

azie, rebung tuh masak dgn perut lembu. mmg favourite hubby aku tuh.