Wednesday, April 2, 2008

Amin @ 1 year and 2 months old

Hari nih umur Amin genap setahun 2 bulan. He has been a very very good boy (most of the time). Skang bila gi outing, Ummi tak payah susah2 nak bawak bekal utk makan Amin. Amin makan apa yang kami makan. But, of course food Amin must be less spicy than ours. Last Saturday, sebelum hantar my mom to my sis's house, kiteorg singgah makan kat sate kajang samuri. Utk Amin, Ummi pesan Nasi Goreng Cina. He loves it very much! Early morning on Sunday, we all gi Pasar Klang utk stock lauk for a week. Amin still sleeping, so, Abah took care of him, while Ummi do the shopping. Ngam2 Ummi abis shopping Amin pun jaga. Had our breakfast at Lontong Klang. Amin makan Nasi Lemak (share with Abah). Selera betul dia makan maybe coz it's a new taste for him. Balik umah, Ummi sibuk bersihkan lauk and kemas barang2 masuk fridge. Ummi abis buat kerja abt 4 p.m. Lamakan? Nak tahu sbb apa? Sbb Amin tak nak berhenti menyusu. 2 kali terpaksa berhenti buat keje utk susukan Amin. Sekali feeding amik dlm masa sejam. Itupun Ummi paksa stop kalau tidak dia nak 'gayut' jer. After Asar, we went for dinner kat luar. Ummi teringin nak makan Nando's :) Mula2 tuh gi OU, dah plan nak shopping sket utk Amin. I'm eyeing this for Amin since he likes to play with our hp. Dah pernah bagi dia test main kejap and he kind of like it sbb bila nak amik blk dr tgn dia, dia menangis.
But, before do some shopping, we want to have our dinner first. Gi lah ke Nando's and to my surprise one of the waiter tuh kata yg ayam diaorg dah abis. Aik.. baru kul 6 ayam dah abiske? Then, dia kata yg dapur diaorg rosak tadi. So, we had no choice but walk out from OU and to MV we come. nasib baik kat MV, Nando's dia ada ayam :) Utk Amin, Ummi order kiddies meal which consists of rice, sosej and soft drinks. Yg soft drinks tuh Ummilah yg abiskan. Amin minum Ice Lemon Tea. After solat Maghrib, we headed back home coz Abah ada keje nak kena siapkan. Amin slept on the way back home. He must be realy full, i thought. Sampai umah, masa Ummi tgh lipat baju n abah isi borang while watching ABP 2007, Amin jaga balik. Ummi pun berenti kejap utk feeding Amin dgn harapan dia tido balik, but i'm wrong. Mata dia terus je segar bila nampak TV terpasang. Terus nak main. So, Ummi letak dlm playpen. After a while, Amin merengek nak tido balik. So, another feeding for him. Dia tido tapi tak lena. Asik terjaga nak menyusu. Smplah kul 1 pagi macam tuh. Hubby kata maybe dia lapar kot. So, bawak Amin ke bawah, bila letak rusks dlm mangkuk amin, terus dia amik masuk mulut. He must be really hungry i think. Comel sgt tgk dia makan masa tuh. Bersungguh2 betul menikmati rusks tuh. Ummi bancuhkan 2 sudu Quaker Oats utk Amin takut kalau tak cukup. Lastly, dua2 abis. Biskut and oats. Naik atas, baru dia nak tido lena. Ermm... my little boy nih banyak makan jugak ye!

4 thoughts:

aida said...

ayu, beli tak handphone kat amin? berapa RM ek? comellah gambar hp tu :)

-are you- said...

aku lom beli lagik... jmp hp tuh kat Tesco. Ingat nak cari kat Jusco or Toy r Us dulu sbb nak kumpul point :) harga hp tuh RM 49.90 rasanya. Tgklah weekend nih kalau jmp aku beli... mmg comel pun hp tuh.. dia ada LED kuar alphabet ngan numbers...

c0rd said...

aduiii ... memang harga dia mahal camtu ke?

-are you- said...

standardlah tuh cord.. nama pun fisher price.. mmg cekik darah.. tuh sbb kiteorg jarang beli toys utk Amin.. dia bukannya main sgt.. jenis yg cepat jemu...