Wednesday, June 14, 2006

I'm Expecting!!


Alhamdulillah... syukur atas segala nikmatMu ya Allah.. setelah 9 bulan menanti penuh sabar, akhirnya Allah makbulkan jugak doa kiteorg utk menimang cahayamata.. 'i strongly confirmed that you're pregnant' kata doktor kat pm care masa aku buat urine test on monday... mmg dah agak, cuma tak pasti.. tak lepas dr bibir bersyukur pd Allah.. terus call my husband bgtau good news nih... cam tak caya, my husband nak double confirmation, so, semlm buat check up lagi skali kat klinik dr rohani pulak... 'alhamdulillah' kata dr rohani. my husband said 'confirmed ke dr?' 'nih... tgk ada double line.. mmg confirmedlah..' aku senyum jer.. alhamdulillah... cuma skang nih kena rest byk2 sbb ada bleeding sket.. so, semlm dpt mc sehari.. tak tahu nak cakap camana... unexplainable feeling... yg penting... i'm ummi to be :):) family dua2 belah pihak dh tahu.. our parentslah yg plg happy skali esp my hubby's side.. cucu sulunglah katakan.. dah start merancang macam2 dah.. and semlm coincidently ramai pulak yg call termasuklah seha.. so seha you're lucky to be among the first one to know...

7 thoughts:

me01my said...

Alhamdullilah...tahniah kak Ayu..jaga diri bebaik..

-fathiah-

nadrah said...

Alhamdulillah, congrats kak ayu! i know the feelings are undescribable kan?? jaga diri elok2, first trimester is very critical tau! eh tak cakap pun berapa minggu dah? Ntah2 satu batch ngan Aisyah tak? Now you can start subscribing to babies' pages. Nad dulu consistently baca kat babycenter.com. Eh, ke dah subscribe awal?

-are you- said...

thanks fathiah n nad... akak dah 5 minggu. satu batch ngan aisyah manalak nih? thanks for the info tuh... akak lom subscribe mana2 babies' page lagi...

mrsnaz said...

Congrats Ayu..kan dah cakap..takyah risau2..insyaAllah dapat..awat tak reply my email?..nway..aku dah pass all the xam..on the right path to get honours degree..depends on my project je now nih..so wish me luck..be back this Sept InsyaAllah..see u..sure tembam..hehe

mardhiah12 said...

ayu, congrats. aku tahu semalam dari kak hannah. hmph, tu la tak yah risau2. rajin2lah baca baby centre tu, sure excited :)

Hany FF said...

congrats ayu! jaga diri baik2. banyak2 doa agar selamat semuanya. :)

-are you- said...

Thanks Azie, Aini and Hany!! Doakan kita n baby selamat ye!