Wednesday, July 12, 2006

Updates


Dah lama rasanya tak posting kat blog nih... sejak confirmed pregnant, byk benda yg jadi... tapi Alhamdulillah, syukur pd Allah di atas limpah kurnianya... despite of regular bleeding, my baby still survive.. masa buat check up last monday rasa berdebar2 nak jmp doktor.. husband dah bgtau awal2, kita sabar dan redha jer kalau apa2 jadi... dlm hati nih tak putus2 doa semoga Allah melindungi zuriat kami nih... bila doktor scan jer, aku pejam mata sbb takut nak tgk.. then bila dengar doktor kata dah ada heart beat, barulah lega and berani tgk screen tuh... husband pun excited sama tgk... i'm 8 weeks now.. 1 week late than normal calculation sbb my irregular period... tak kisahlah... asalkan baby selamat dan sihat... morning sickness pun dah kurang skang.. tgl pening2 kepala jer.. no more vomitting... serik sungguh muntah2 nih.. smp sakit2 tekak jadinya... tapi sebenarnya bkn sbb hormon tapi sbb perut masuk angin tak mkn... so, skang eventhough takde selera, paksa jugak telan..

one of my fren just got married end of last month.. sebenarnya dah ada draft posting utk kenduri dia tapi disbbkan tak larat akhirnya terpaksa delete jer posting tuh... husna got married on 25th June... disbbkan my husband ada kursus, aku menumpang seha... nasib baik seha baik hati nak jemput dan hantar aku... thanks a lot my dear!! sonok gi kenduri husna, rasa cam gi gathering ex-mmu pulak... ramai yg dtg... and pengantin pun cantik... sama padan.. mmg ada iras husna n husband... to Husna... smg Allah merahmati dan memberkati both of u...


on 1st July, my husband and i went to Aquaria, KLCC... first time pergi.. mmg dah lama merancang nak pergi sblm nih cuma takde masa je... then weekend tuh mmg free takde prog apa2.. tuh yg gi jln2... smp KLCC, gi mkn Nando's dulu.. pastuh br masuk Aquaria... mmg best esp masa kat tunnel dia tuh... ikan pari besar sgt... jerung tak yah citerlah... byk jugak weird animal yg ada kat situ... mmg bestlaa... pics will be uploaded soon in my fp...

1 thoughts:

Sarah said...

Kak Ayu..congrats yer. Alhamdulillah baby sihat. Bab morning sickness tuh..all I can say is..good luck. Had a bad episode myself TAPI bila dah nak dekat bersalin nih..mcm best plak teringat kat experience2 dulu. Drink a lot of water and have loads of rest ya..(don't forget your vitamins). Ma'assalamah..