Wednesday, September 2, 2009

Amin vs Saeed

Ramai yg tanya.. muka Saeed sama tak dgn Amin? jawapannya mmg tak sama.. perangai pun tak sama

1. Berat masa lahir : Amin 2.7kg, Saeed lebih 100gm, 2.82kg (poyo jer doktor tuh scan kata berat baby 3.3kg masa pregnant)
2. Kepala amin bulat jer masa lahir tapi Saeed sedikit lonjong wpun tak kena vacuum, tapi tak tahu napa cam lonjong sket..
3. Amin ada lesung pipit kat dua2 belah pipi, tapi Saeed takde
4. Rambut Amin ala ciput jer.. tapi rambut Saeed agak lebat jugak
5. Hidung Amin 'penyek' tapi Saeed sedikit mancung..
6. Amin bfeed masa malam jer siang dia tido.. tapi Saeed siang mlm non stop.. lagi juarakan??
7. Pusat Amin tanggal hari ke-5 tapi Saeed hari ke-9. (org kata kalau pusat tanggal sblm 7 hari, budaknya baik..wallahualam)

10 thoughts:

Ummu Auni Afif said...

ayu, cuba tanya aida macam mana fasal you n* cracked tu.

Farra said...

cemana la dr ayu tu estimated berat baby jauh bangat..hehe...my muhammad tanggal pusat paling lambat gak, hari ke 8

pantang kat mana?

mesti mereka sama putih melepak

husna said...

Ayu...tahniah ek...

ummumishkah said...

Tahniah atas kelahiran.. moga bertambah seri kehidupan...

Anonymous said...

Tahniah Ayu!
Azie.

Puan Hanis said...

laaa dah selamat bersalin rupanya.

Alhamdulillah...tahniah ye ayu.

Raya ni byk baby saeed dpt duit raya nih...hehehe

Selamat berpantang!

p/s: 'terasa' plak bila baca bab kene 'gunting' tuh.Alhamdulillah 2nd baby akak tak kene 'cut'.

-ummu amin- said...

Aini, alhamdulillah pas sapu minyak gamat, n* aku ok dah..

Farra, tulah pelik doc tuh camana ntah dia scan.. ayu pantang kat shah alam, umah mak mertua.. kalau tgk kulit, kulit Saeed lagi merah meaning lagi putihlah kot dr Amin :)

Husna, Ummu Mishkah and Azie,
Thanks!!

K Hanis,Thanks! tak sempatlah nak collect duit raya tahun nih sbb abis pantang 15 raya dah..

unique1012 said...

Kak Ayu, tahniah ye, lambat saya wish :)) bestnya dah ada 2.. wah wah saeed ni lg hebat dr amin, hehe.. take care!!

-ummu amin- said...

Nabilah, thanks! awak bila lagi nak tambah lagi sorang?? :)

aida said...

kepala saeed lonjong sebab bersalin normal.. kalau c-sect baby, kepalanya mmg bulat sebab tak lalu kot bawah (same case with my first born c-sect)