Monday, September 14, 2009

Saeed Botak

Mula2 plan nak cukur rambut Saeed on his 7th day, tapi masa tuh Saeed kena tahan dlm wad sbb jaundice. So, terpaksalah postponed dulu nak cukur rambut.. lepas Saeed discharged, on the 12th day baru dapat cukur rambut dia.. takde buat majlis pun.. cuma panggil mak bidan dtg cukur kat umah jer.. disebabkan rambut Saeed agak lebat.. lama jugak mak bidan tuh cukur. tak sempat nak amik pics sbb ummi kena pegang Saeed masa cukur sbb dia asik nangis nak susu jer.. nilah rupa Saeed lepas botak...

Sebelum..




Selepas.. yey saya dah merdeka!!

p/s: perasan tak aksi2 Saeed yang tak mahu dibedung nih.. berapa kali betulkan tapi dia berjaya jugak bawak kuar tangan dia..

5 thoughts:

Farra said...

putihnyer dia..

unique1012 said...

hehe, rimas ke Saeed kena bedung!

-ummu amin- said...

Farra, mmg nampak putih pun.. kalau nangis abis merah padam muka..

Nabilah, si kecik sorang nih kuat sungguh kudrat dia.. mmg tak boleh nak bedung langsung.. panas agaknya

eLLe said...

tahniah ayu..comel sgt saeed..putih melepakk..

ayu berpantang kat shah alam kan? tukang urut dpt kat mane jer?

-ummu amin- said...

shel, thanks! haah ayu pantang kat shah alam, umah mak mertua.. tukang urut amik bidan padang jawa.. tapi boleh tahan mahallah.. urut tiga hari, mandi baby n cukur rambut baby kena RM 270.