Thursday, July 23, 2009

Prep for Little New Member

Akhirnya, segala persiapan utk si kecik almost 80% siap.. tinggal small2 things je belum beli lagik... last 2 weeks hubby berjaya spend time utk bawak g shopping brg2 baby.. keluar dr pagi (well, plan kuar pagi, tp end up kul 11 baru kuar umah) smplah ke mlm.. mula2 g basuh kete dulu.. dah dekat 2 bln rasanya tak basuh keter.. then, kami ke teluk panglima garang umah parents nabilah utk amik warmer yg dipesan khas dr UK :) thanks ye nabilah... tak sempat nak singgah masuk umah awak pun sbb amin tido masa tuh.. lagipun rushing nak ke tpt lain lagik.. however, your mom mmg baik.. sukanya dlm hati bila tgk warmer tuh.. rasa sayang pulak nak tinggal kat umah babysitter nnt.. dr TPG kami amik MIL and SIL pulak kat shah alam, then baru g ke mydin.. nak beli groceries plus cari brg2 baby sket.. nasib baik dah buat list.. so, senang sket keje.. cuma terlupa nak beli minyak telon.. dr mydin dah kul 4 lebih.. terus ke ikano, cari brg baby lagik.. dapatlah beli bottles and jumper kat first few years, bedung kat moms care, sepasang baju kat cartoon world and baju lagik kat brands outlet... semuanya ada diskaun sbb tgh sales.. pas maghrib baru kiteorg bertolak balik and have dinner kat tpt biasa.. Rejab Tomyam.. puas ati sungguh :) cuma plan nak ke jln TAR utk amik baju melayu hubby terpaksa cancel sbb tak sempat.. tak taulah bila lagik nk g amik...
the day before, ummi dah siap keluarkan semua baju2 amin dari stor utk dibasuh.. siap kemas terus stor yg makin sarat dgn barang2 yg tak perlu.. nasib baik masa tuh amin tido.. itupun lepas ummi tertido sbb takde elektrik.. disbbkan bosan, amin pun tido skali.. dlm kul 12 baru ada letrik, n ummi pun startlah mengemas.. hubby awal2 pagi dh g keje.. byknya baju amin plus segala barut n lampin.. penuh satu bakul kain kotor tuh.. campur ngan baju pantang ummi skali.. tgh2 kemas tuh, amin pun bgn.. startlah dia buat keje kontrak.. main semua brg2 dlm stor.. dlm kul 4 baru abis mengemas..
bag hospital belum kemas lagik.. n ada few basic things nak kena beli jugak
1. minyak telon
2. bakul baju baby
3. mitten n booties
4. bra pads
5. tempah bidan
6. pampers
7. drapolene

8 thoughts:

eLLe said...

ayu..nanti bersalin kat mane jer? ada awk n farra mase bersalin lebih kurang ni :)

Farra said...

wah ayu..bila tukar template? ok..mine pulak gini:
1. minyak telon- kene beli gaks
2. bakul baju baby- tak perlu
3. mitten n booties- dah ada yg lama
4. bra pads- baru beli pureen, yg lama washable punya
5. tempah bidan- dh inform makcik urutku ;)..makcik midah namanya
6. pampers- dah beli
7. drapolene- tak payah lg kot buat masa ni

all the best to us ya

-ummu amin- said...

insyaAllah bersalin kat SJMC.. dekat sket ngan umah.. farra awal lagi dr ayu.. ayu dlm hujung bln 8 kot.. farra is anytime from now rasanya sbb baby dah engaged

-ummu amin- said...

farra,

bila dah masuk second baby nih, kena pikir pulak perlu ke tak beli brg2.. tak cam masa first baby semuanya main beli jer.. :) insyaAllah.. hope both of us have a safe delivery and healthy baby..

-ummu amin- said...

btw.. baru jer pun tukar template nih.. arinih rasmi complete update template..

unique1012 said...

kak ayu,
dah try tak warmer tu?? ok kan? canggih tu!!, hehehe..

Farra said...

warmer ape tu ayu? pls share..rasanya kita belum beli 2 je benda : set bersalin + warmer ( bleh cari masa pantang)

ok semalam kita dah beli minyak telon...lega rasanya

-ummu amin- said...

nabilah,
akak lom try lagik.. baru bukak kotak belek2.. mmg canggih, husband akak suker gile sbb ada digital2 gitu...

farra,
ayu beli warmer avent IQ.. nnt ayu post pic.. set bersalin ingat nak amik ngan mak bidan tuh jer.. pakai afiat kot..