Wednesday, July 8, 2009

First check up with gynae

Mula2 plan nak check up before ke Langkawi, tapi gynae cuti lama pulak.. so, reschedule on 23th June. This time kiteorg pilih SJMC pulak tapi with Dato' Dr Siti Zaleha.. she's a nice person.. pagi2 dtg kul 8.30, nak register pun dah kena tunggu.. lepas register, g ke kaunter depan bilik dia. nurse tuh dgn baiknya kata 'akak, no akak 21, akak boleh g bfast dulu, kul 11.30 nnt baru dtg balik' dlm hati aku kata.. 'what?? 11.30? lama betul...' nasib baik waheeda dah warning awal2 mmg lama nak tunggu turn check dgn dr siti nih.. so, kiteorg pun lepaklah kat cafe.. hubby surf net n buat keje dia.. akulak tadarus.. dapatlah satu juz..
dlm 11.20 tuh naik atas balik.. tunggu kejap nama pun kena panggil.. first time dtg, dia buat thorough check.. sempat gak tanya boy ke girl.. doc terus tunjuk.. it's a boy! smbl tunjuk 'anu' kat screen tuh.. baby this time senyap jer.. takde pun lari2 cam kat klinik dulu..
my due date is changing again... makin lmbt pulak.. ikut ultrasound tuh, due will be on 30th August.. waa... kalau pandai budget leh dapat jadi baby merdeka nih :) makin lambat due maksudnya mmg takde harapan nak beraya langsunglah thn nih.. tapi dptlah puasa sekejap dlm seminggu hopefully...
our moms cam frust jer bila bgtau it's a boy again.. kiteorg tak kisah pun.. hubby dah siapkan nama utk baby dah.. aku terus tanya kawan cari babysitter.. alhamdulillah babysitter dia still nak terima baby lagik..

3 thoughts:

Farra said...

kami lom ada nama lagi..kita punya EDD cepat sket dr memula dulu..tapi allah juga yg menentukan..hihi..take care yaa

kita dulu tak tunggu lama pon kat PMC

ummumishkah said...

tak lama lagi dah tu.. moga dipermudahkan segala urusan..

-ummu amin- said...

Farra,
thanks.. Ayu n hubby mmg dah agreed, kalau anak lelaki dia yg cari nama n kalau girl ayu yg cari.. nama tuh pun dia dapat masa dgr kuliah tafsir Ust Zahazan.. :)Latest check up arituh, EDD jadi 24/8 pulak.. ermm, tak kisahlah bila asalkan selamat ye tak??

ummumishkah,
thanks...