Monday, November 2, 2009

First day for us

Hari nih first day utk kami sekeluarga..

aku start keje balik
saeed start duk umah babysitter
amin kembali duk kat umah opah

dari semalam dah start prepare utk hari nih.. baju dah siap digosok.. barang2 yg nak dibawa ketiga2 lokasi dah letak atas meja..

sedih and risau jugak nak hantar saeed ke umah babysitter.. dulu masa amin tak risau sgt sbb opah yg jaga.. kali nih lain.. tak tahu camana org jaga anak kita nnt.. babysitter saeed duk selang selorong dari rumah kiteorg.. dah start booking dia pas abis pantang arituh. dia pun jaga 6 budak, 2 baby termasuk saeed. ptg semlm hantar barang2 saeed.. so senang pagi nih bawak susu and baju jer..

saeed cam tahu2 jer nak kena htr umah org.. bangun kul 5 pagi utk menyusu, sempat ummi pam lagi sebelah. selesai menyusu, ummi turun bawah sidai baju pulak. pastuh, naik atas mandi.. tgh2 mandi saeed nangis lagik.. slalunya kalau lepas menyusu dia terus tido.. rupa2nya nak menyusu lagi.. cam tahu2 jer arinih nak kena tinggal.. pas menyusu, ummi solat subuh n siap2.. saeed tido2 ayam.. kejap jaga, kejap terlelap. kul 6.30 kuar dari rumah.. smp umah babysitter, gelap lagik. hujan dah renyai2.. masa babysitter dukung saeed, saeed senyum jer.. lega sket hati ummi.

next location, umah MIL. on the way ke umah mak, hujan turun selebat2nya.. abis hubby n aku basah lencun.. amin yg tgh tido pun terjaga.. amin hampir2 menangis masa nak tinggalkan dia.. sedih jer suara masa 'bye2' kiteorg.. mana taknya, dah 2 bulan lebih duk dgn ummi.. sian anak ummi..

smp menara, kul 8 pagi.. parking pun byk lagi. sempatlah breakfast dgn hubby jap..

pekaba saeed skang nih... :-s






3 thoughts:

ijjah said...

ayu, arini first day start kije lah ye.cute lah saeed.

-ummu amin- said...

ijjah,
haah, arinih first day.. tapi still takde mood nak keje

Farra said...

mmg 1st day tade mood...lg pon tk byk koje lg..koje baca email jek..ehehhe

harap2 saeed ok..saeed comeiii n gebuuss