Tuesday, November 3, 2009

post mortem first day

semalam dapat pam sekali jer kat opis. petang tak sempat nak pam sbb bos pgl discussion. hubby dah tunggu kat bawah dr 5.20pm lagik. niat nak mengepam dlm kete terpaksa dibatalkan sbb tak confidence nak pegang dua2 botol skali. takut terseksi pulak nnt :) jalan kat kl nih cam biasalah, 24 jam asik jem jerr.. smp ke shah alam dah kul 6.50pm, mmg kena overtimelah nih.. hubby decide nak amik amin dulu since kiteorg lalu umah MIL. so, amik saeed kul 7.15pm. masa tuh dia tgh tido.. yg tak sedap mata memandang ada puting dlm mulut saeed.. aik.. mana datang putinglak nih? aku merungut dlm hati.. aku tanyalah kat akak tuh.. dia kata budak2 lain yg letaklah tuh.. aku diam jerlah. btw, dia kata saeed ok jer.. tido jer.. nangis pun bila nak susu.. aku bekalkan 18oz, abis semuanya. last bottle aku bawak balik.. dlm keter saeed nangis nak menyusu so aku bagi botol jerlah.. smp umah terus kuarkan lauk utk masak dinner.. buat sambal ikan n sawi goreng. masa tuh b****t dah engorged.. last2 beranikan diri try buat handsfree.. buat 2 in 1 job.. masak smbl pumping.. mengagumkan... takde setitik pun susu yg tumpah masa aku pump tuh.. dptlah 12oz.. puas ati dapat siapkan 2 keje serentak.. dlm kul 8.00 dah siap masak, tgh2 kemas dapur.. hubby panggil suh tgk anak2.. rupa2nya dua2 beradik dah tido.. amin tertido masa main lego.. sian anak2 ummi.. lepas dinner ngan hubby, baru naik atas..

pagi tadi masa htr saeed, aku pesan baik2 ngan akak tuh jgn kasi puting.. tak pernah dibuat2 bagi puting kat anak2.. saeed senyum jer bila akak tu dukung.. mmg serasilah kot..
btw, arinih nak kena pam at least 2 kali.. kalau tak mahu jadi kes cam semlm :)

4 thoughts:

Farra said...

freestyle medela mmg awesome! td dh tgk video demo kat site tuh ..mmg boleh masak or buat keje lain sambil pam..hebattt! i likeeeeeee sgt sgt sgt

so freestyle sgt sgt sesuai utk sume bz mom kat opis / umah tade maid...

my babysitter pon salu tanyer, tak kasi pacifier ke? kami pon serba salah sbb muaz suka isap jari..tp buat dunno je laa...

hanis said...

hebat tuh sambil masak sambil susu dipam keluar.Good job ayu!

farra : mmg kene buat dunno jek hal2x gitu...kami dulu nenek2x kpd nathifa and irfan asyik berleter je pasal kitaorang tak bagi isap puting.En.H jawab..."ok je tu,takyah puting2x ni".Hehehe

Lama2x diorang tak bising dohh..

-ummu amin- said...

farra, at first ingat farra dah tahu pasal fs nih.. tuh wonder jugak napa farra beli ameda. takper, nnt anak no 4 bolehlah beli fs.. ntah2 masa tuh dah ada pam yg lagi canggih.. semlm berjaya pam dlm keter.. mentang2 dah reti guna handsfree kit dia tuh :)

k hanis, terpaksa jadi hebat.. kalau tak kul baper nak mkn :)

aida said...

pernah masak sambil bergaya bebas... mmg senang, tambah2 time tu mmg pumping time, tapi kena balik awal sebab ada hal anak kott