Monday, February 2, 2009

Amin is TWO!!!

Today is Amin's Birthday.. no special celebration, only makan2 with family. itupun celebrate malam sbb siang my sil sekolah, my fil pulak keje. lgpun kena tunggu my bil blk dr UIA. hubby pun keje jugak arinih. aku jer yg cuti sempena cuti ganti hari wilayah.


ptg pas hubby blk keje kiteorg pun bertolak nak ke klang beli sate kajang n kek, on the way tuh hubby call BIL kat UIA tanya kul baper dia nak smp. rupa2nya dia boleh terlupa arinih harijadi amin. so, hubby decide amik dia kat UIA terus. On the way tuh berenti beli sate kajang n kek kat tmn melati.

smp umah dlm kul 9 lebih jugak. abah pun dah tido.. birthday boy awal2 lagik dh tertido dlm kete. smp jer kat umah, kejutkan amin, mula2 dia mengamuk tapi pas nampak ramai org terus bgn nak main.. seronok betul dia bila kiteorg nyanyi lagu birthday. tapi takdelah tiup2 lilin. amin makan sate 2 cucuk.. suka betul dia sate.. siap cakap 'sedap..sedap..' pas makan startlah dia main dgn pak ngah n mak ucu dia..

dlm kul 11 baru kiteorg bertolak balik... smp jer umah amin terus tido.. penat sgtlah agaknya tuh.. hadiah amin tahun nih tak sebanyak thn lepaslah sbb tak buat birthday party.. takper.. insyaAllah next year kita buat yer Amin...

1. Kerusi n Meja Ikea - Nenek Johor

2. Nerf Dart Tag - Ummi (hadiah nih utk 6y.o tp ummi beli jgk utk amin, last2 abah yg main, amin tak larat nak angkat senapang nih sbb berat sgt :) )

3. Baju sepasang - Atuk Selangor
4. Toys (hammering apa ntah) - Mak Ngah Kajang
5. Kereta control - abah (hadiah nih abah dh beli lama, kete tuh pun dh separuh hancur dibuat amin)

2 thoughts:

Farra said...

em..nak beli gak meja ikea tu sbb anak2 makin rajin membaca..sian bongkok2 menulis atas lantai

unique1012 said...

happy birthday Amin!