Monday, August 27, 2007

Our 2nd Anniversary

Yesterday was our 2nd anniversary. Terasa cepat sungguh masa berlalu. Teringat masa mula2 berkenalan dgn hubby. Back in 2002, masa tgh menganggur (tunggu TM panggil keje), aku banyak surf net. Then, terjumpa satu community nih.. SHUKUR. Mula2 tuh jadi sleeping member je, just baca posting org lain. Start posting dlm topic yg Bro Nasa create. Hubby pun join the topic, tapi masa tuh tak kenal lagik. Masa Shukur buat gathering kat Stadium Bukit Jalil, K Aisyah (one of the shukurian yg baik ngan aku) ajak join skali. Datanglah dr JB, tumpang duk umah Nieza. Masa tuh dah start keje ngan TM. Kat Bukit Jalil tulah hubby nampak aku. Walaupun masa tuh aku menyorok dr semua org sbb malu. Tapi hubby kata dia just nampak sipi jer. Pastuh in July 2003, masa 2nd small gath kat Tasik Shah Alam kiteorg jmp lagik. Masa nih hubby tolong amik kat Pudu n bawak ke Shah Alam sbb aku tak tahu jln. Sejak dr tuh kiteorg berkwn jarak jauh. Aku kat JB n dia kat Shah Alam. Kadang2 turun KL baru jmp. End of 2003 kiteorg decide utk tunang n kawin. Tapi disebabkan ada prob sket, kiteorg terpaksa tangguh smp 2004. In August 2004, aku tukar keje kat Shah Alam sbb takut pas kawin susah nk mtk tukar. November 2004 kiteorg tunang and 26th August 2005 kiteorg nikah. Mmg banyak sgt halangan dan dugaan sepanjang proses kiteorg nak kawin. Alhamdulillah, mmg jodoh kami agaknya.. akhirnya kami disatukan jugak. Last year, 1st Anniversary tak celebrate kat mana2 pun sbb my mom ada kat umah. Mula2 tuh ingat nk g holiday kat Cameron tapi terpaksa cancel. Lagipun masa tuh tgh pregnant. Just beli kad jer.

Disebabkan tahun lepas tak dapat nk celebrate, so tahun nih awal2 lagi kiteorg dh buat planning. Hubby kata tahun nih kena gak celebrate. So, last Saturday kiteorg gi One World Hotel. Ermm.. very2 impressive.. Mmg 5 starlah hotel nih... Bilik dia canggih... service pun ok.. cuma byk staff dia org Philippine, tak faham BM and English pun teruk... Pas check in, kiterog gi jalan2 kat One Utama. Yg kelakarnya, kata jer celebrate anniversary, tapi at last shopping brg Aminlak.. kiteorg beli walker utk Amin sbb sian kat opahnya tak larat dah nk dukung Amin. Mana taknya, Atuk dah ajar berpegang jer.. bila letak sket for sure merengek mtk di angkat. Smp opah susah nk buat keje. Then, beli baju tido sepasang, socks, teether and feeding bowl. End up ummi ngan abah tak beli apa2 except for food. opss.. lupalak abah dapat gak something.. beli Rubiks kat Toys r us. Ingatkan clearance sales ada toys yg murah2.. rupa2nya disc cuma 10% jer.. so tak jadi nk beli toy Amin. Balik bilik around 10 pm.

Malam tuh Amin tido dlm baby cot. Tapi tak tahu napa, dia asik nangis jer.. mata pejam tapi nangis teresak2. Bila bwk tido atas katil ngan kiteorg baru dia senyap. Hubby pun tiba2 masa tgh tido, jerit baca Ayat Qursi. Rasa2nya ada 'sthing'lah kat bilik tuh. Bila pagi hubby kata dia mimpi 'benda' tuh dtg kacau. First time tido hotel kena benda camnih. Amin pagi tuh pas mandi tido lama sbb malam tak lena tido.. sian dia.. 12 noon kiteorg check out...

P/s: More pics at our FP





2 thoughts:

Farra said...

Happy annivesary Ayu!!
gebunya Amin! cute

-are you- said...

Thanks Farra!