Monday, August 6, 2007

Amin's First Outdoor Photography

Last Saturday, kiteorg gi buat outdoor photography kat Putrajaya. Amin kul 7 lebih dh bgn mandi.. siap2 kuar umah kul 9. Amik Jun kat Cyberia then terus shoot ke Taman Botani. Ummi dgn semangatnya bawak tikar, comforter, belon and baju spare utk Amin. Masa Jun start amik pics, Amin tak perasan lagik. Maybe sbb dia tak recognise benda hitam yg Jun pegang tuh pun kamera gak :) kalau kamera ummi ngan abah tuh dia dah familiar sgt.. once nmpk jer kamera mesti buat muka serius. satu jam posing amin dah start tak selesa.. meniarap pun tak nak ketawa.. ingat nak amik pic dia ketawa masa meniarap.. tapi amin dah lapar n penat.. so, kiteorg pun packing balik..

pastuh terus shoot ke kajang nak amik mak... abang dr ipoh trn nak ziarah my parents.. so kira small gath kat umah akak... my bro bila tgk amin.. first remark "bulatnya muka dia!" semua org geram tgk amin. my bro kata muka amin bulat maybe sbb masa pregnant dulu aku kena inject steroid. so, one of the impact is muka baby bulat.. istilah medic 'moon face'. takperlah, as long as impact tuh positive tak kisahlah..

petang masa tgh lepak2 kat umah akak lagik, jun sms kata pics dh siap. tapi kiteorg tak sempat nk g amik sbb ada plan nk gi shopping kat kl.. mission: cari seluar amin.. ummi kalau shopping asik beli baju je.. last2 amin takde seluar nk matchkan ngan baju.. petang tuh dapatlah beli 3 helai seluar and 2 pasang baju tido.

some of amin's pics dh ada kat fotopages
Jun.. feel free to comment
Garangnya dia :)
suke sgt pic nih.. nampak amin manja sgt!




2 thoughts:

mardhiah12 said...

amboi ayu...amik gambar dgn professional photographer la plak..tapi cantik! berapa upah si jun amik ek?

-are you- said...

alaa.. skali skala.. Jun amik RM 200.