Sunday, January 9, 2011

Cuti 1TM

Balik dari Sabak Bernam, keesokan harinya kami memenuhi jemputan Zainal & Hany sempena akikah Fudhayl aka anak susuanku :) makin comel n keletah.. kami dtg dah lewat, dpt jumpa dgn siti n jie jer.

isnin bermula force leave.. to do list dah lama buat tapi smp abis cuti tak smp 10% yg complete. cepat betul masa berlalu... sedar2 dah kena keje. pagi2 kami keluar bawak amin pergi klinik. Amin kena batuk2 teruk sgt, esp lepas balik kenduri BIL. asik minum ais jer.. tuh yg makin teruk jadinya. tiba kat klinik, tutup pulak. smp seminggu pulak tuh.. aik samalah pulak dgn force leave TM. doktor g cuti2 msia kot.. tak jadi pergi ke klinik, kami pun balik semula kat rumah. kebetulan hari tuh my MIL, SIL, atuk, ucu n family uda dtg tido kat umah.. dah 2 hari burn tak dapat buat apa2.. cuma menjamu diaorg makan jerlah..

selasa pagi, lepas bfast hubby hantar diaorg balik pastuh g keje. saeed bgn kul 10 pagi.. bg makan pastuh biar dia main. kul 12 amin pulak bgn.. dia nih mmg kaki tidur sama cam ummi dia :) lepas mkn.. kul 1 saeed dah tido.. amin pulak still nak main lagik.. aku biarkan ajer. petang kami ke Low Yat, hubby mencari FM transmitter utk iPhone dia.. rancangan nk ke IKEA terpaksa dibatalkan sebab cam tak sempat.. so, kami pergi mkn kat nasi lemak kg baru jer.

Rabu petang hubby ajak g IKEA.. cadang nak beli stool utk panjat kat wardrobe, tapi out of stock pulak.. ari keje pun ramai jugak org kat IKEA. mak aku remark 'nih ramai sbb telekom cutilah nih' logikke?? :) balik dr IKEA kami singgah mkn kat cili merah.. kebetulan masa tuh tgh live final suzuki AFF.. meja full smp kami kena duk kat luar. masa smp tuh game dah nak abis dah..

Khamis petang ke rumah MIL utk tolong apa2 yg patut. smp2 semua door gift dah siap packed. tinggal potpouri je belum isi. so, aku tolong isikan potpouri dgn SIL. siap isi, tolong buatkan papan tanda utk ke dewan.

jumaat pagi ke rumah MIL utk bfast. MIL masak nasi lemak. aku bwk smbl udang buat tambah2 lauk. pas mkn ajak hubby g fotostat signage sambil htr kain tudung utk jahit tepi (the only task in my to do list yg berjaya complete). lepas solat jumaat, kami pun balik rumah.

sabtu, kenduri BIL di dewan bukit jelutong... refer previous entry :)

ahad, kami tolong FIL hantar atuk, ucu n family uda balik ke bagan datoh. amin n saeed tinggal kat umah.. mak aku jaga. kami nak touch n go jer, so payah nk bawak diaorg skali. it takes one whole day jugak. kul 5pm baru smp shah alam balik. saeed langsung tak buat perangai.. elok jer wpun tak dpt susu.. good boy.. amin pulak yg nangis2 call suh aku balik cepat.. my spoilt little boy! smp kt umah terus suh mak siap2 ajak berjln.. kira upahlah utk diaorg yg duk umah satu hari. hubby ajak cari lense baru utk D90 kat amcorp mall. unfortunately kedai yg kiteorg cari dh tutup.. adake kedai dlm shopping mall boleh tutup kul 6pm?? kedai yg bukak pulak takde stok. so, hubby ajak singgah ke digital mall pulak. nasib baik ada kedai yg boleh bg harga murah.. lepas beli, kami terus ke subang parade pekena Nandos :)balik dr Nandos, kepala aku dah senoning.. rasa cam nak demam..

isnin, badan rasa sakit2.. tekak sakit.. kepala sakit.. pendek kata semuanya sakit :) so, ajak hubby g klinik.. bawak amin skali sbb nk check batuk dia yg tak baik2 lagik.. dapatlah MC satu ari.. tonsil dah start nak bengkak.. mtk2 tak cam arituhlah..

so, itu jerlah citer cuti 1TM aku kali nih.. byk sgt benda smp tak terasa masa berjalan

2 thoughts:

Ummu Auni said...

aik amin pula ye..hehehe...aku ni nengok blog kat rumah baru sempat tengok gambar.

apakah task yang masih pending itu?

-ummu amin- said...

amin pulak apa aini?

samalah ngan aku.. napa kt opis tak kuar gambar ek??

pending task berlambak.. antaranya kemas wardrobe, buat kuih frozen, jahit tudung, try buat biskotti (this one aku nk kena try jugak, dh lama ngidam nk mkn)