Wednesday, January 5, 2011

Citer Tahun Baru

wah wah wah.. dah naik bersawang blog nih. lamanya tak update. byk cite tapi mood menulis tak kunjung tiba. smp my SIL dah complaint, lama tak update blog. nak cite apa yerk? ermm.. dah masuk tahun baru.. azam?? rasanya takde kot, sbb tak pernah pasang azam pun.. main ikut suka nak buat apa..

life so far cam biasa takde yg luarbiasa :) si kecik dah pandai berjalan.. abis satu rumah dah round.. mulut pun dah start nak bercakap.. semua yg kita cakap dia boleh ajuk balik... so sweet! kami menjangkakan kepetahannya sama atau lebih dari abgnya.. OMG! kena bersedia mentally and physically! amin sorang pun kadang2 kami tak terjawab, inikan pula tambah lg sorang :) tapi tuh yg membuatkan rumah kami ceria

breastfeeding agak membimbangkan.. production makin sikit tambahan mood nk mengepam pun dah kurang.. selasa arituh saeed ke rumah bbsitter without any EBM. risau jugak kalau dia mengamuk, tapi petang tuh balik bbsitter kata dia ok jer. so far, dia boleh survive tanpa susu disiang hari, tapi mlm mmg bergayut jerlah kejenya.. sekarang ummi barulah sibuk2 nk minum susu balik.. hajat nk beli kurma lom kesampaian lagik..

work? alaa.. boring pulak nk citer psl keje.. hajat nak bertukar angin awal2 lagi dah kena firewall dgn boss. ala2 diktator jugak kiranya.. dah bosan buat benda yg sama for the past 4 years.. tapi still stranded disini.. immediate boss dah start canang nk buat job rotation tapi nak kemana pulak? division aku dahlah cinonet jer.. tukar2 kat situ jugak... tak berkembang langsung!

yang menggembirakan hati lately nih...

1. idaman hati dah berjaya dibeli.. thanks hubby!! suka sgt wpun yg plg byk pakai en hubby. yerlah, aku nak benda tuh biar dapat capture all the sweetest memory.. let the technical en hubby yg uruskan dan aku cuma posing gembira dgn anak2 :)

2. selepas 5 thn kawin dan 3 thn duk kat umah sendiri akhirnya hajat nakkan built in wardrobe menjadi kenyataan.. alhamdulillah.. takdelah serabut lagi mata dan kepala tgk baju2 yg tak cukup tempat..

3. sapa yg pernah smp ke rumah kami mesti perasan parking kami bergelombang bagai di landa garuda :) so, utk kesenangan bersama (hubby senang parking n anak2 dpt main basikal) kami upgrade parking kami ke fully tile.. no more rumput2 memandangkan kami mmg tak berapa minat menanam pokok2 nih..

4. adik ipar selamat mendirikan masjid last weekend.. smp mc aku dibuatnya on monday. penat sgt mcm aku yg jadi tuan rumahnya.. despite all the ups and down yg terjadi, alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. congrats jian n fiza!!

5. hati tgh berkobar2 tak sabar tunggu feb which we'll be flying to KK for holiday! hooray!! best2.. hotel2 semua dah tempah tinggal nak cari kereta sewa jer... first holiday in 2011 for us!

4 thoughts:

Farra said...

kami akan burn Tix to KK!huhu..enjoy ya!!

-ummu amin- said...

thanks farra! ada apa2 nak pesan?? :)

aida said...

best KK best best..

nih ada kawan ajak p brunei, dia orang sana.

aku ingat nak cuti-cuti ni tunda sampai hujung 2011 kot.. nih cuti belajar pun dok berjalan je

-ummu amin- said...

betul tuh aida.. ko balik nnt kena keje jer.. qada' sethn ko tak keje :) bos pun dh tukar org lain

aku ingat ko blk nnt nk buat reunion umah kita.. tgklah cmn nnt.. wish masa tuh azie still kt msia lg