Wednesday, April 7, 2010

kurindu senyumannya

to those yg rajin berfb for sure dah tahu berita ttg saeed demam. actually, i've taken leave since wednesday till friday last week due to dear hubby going for outstation till end of week. thus, leaving me all alone with the kids. tapi nk dijadikan rezeki, hubby finished works on thursday, and we just miss his companion for one night.. tapi tuh pun dah rasa rindu :)

on friday, kiteorg just lepak2 kat rumah.. plan nak jalan2 on the next day. tetiba saeed demam pulak pagi tuh.. so, ajak hubby bawak saeed g klinik sblm g jln2. mula2 tak berapa panas sgt pun badan saeed, so, kiteorg teruskanlah plan g jln2.. brunch kat restoran puteri, ttdi and off we went to one utama. saeed being cranky, tak nak duk kat dlm stroller.. bila dah tido baru boleh letak dlm stroller.. dapatlah ummi tukar onecard baru and renew jcard. lepas solat, kiteorg ke ikea pulak. pas jln2, barulah kiteorg balik.

mlm tuh badan saeed panas balik.. tido pun tak berapa nak lena, asik terjaga walau bunyi bising sket.. ahad tuh g carrefour ss19 kat subang jer. beli snack utk amin.. saeed still panas tapi aktif lagi...

monday morning, badan saeed panas sungguh. ummi tak sedap ati, ajak hubby g klinik lagi skali. doc suggest sedut kahak tapi takde byk pun kahaknya.. pastuh, doc suh buat blood test. ptg baru dpt result. so, kiteorg baliklah dulu.. petang dlm kul 6 lebih, klinik call doc nak jmp.. so, pas maghrib kiteorg gilah klinik.. saeed one whole day totally flat.. langsung tak nak main pun.. asik tido n sgt2 mudah terjaga kalau bunyi bising.. doc kata dlm darah ada kuman sikit, nak suspect denggi is too early.. so, dia suggest admit ward.. kalau tak, dia bagi antiobiotic injection dulu mlm tuh sbb suhu saeed dh cecah 39deg.. kiteorg decide utk admit jer. so, lepas amik refer letter, terus call SDMC tanya wad kosong ke tak.. unfortunately ward semua penuh, so, we just make appt utk jmp doc besok pagi.. mlm tuh, hubby singgah kedai mamak beli air kelapa.. in laws datang ziarah saeed mlm tuh.. pas minum air kelapa saeed nmpk dah cergas sket.. mlm tuh dia tidur lena..

tuesday morning, suhu badan saeed dah drop to 35 deg, alhamdulillah. doc pun kata saeed nmpk dh ok, so, tak yah admit. tapi kalau demam balik kena dtg masuk wad terus.. pas balik klinik saeed tido smp petang.. mlm dia dah aktif balik.. sgt suka main dgn abg.. lega bila nmpk saeed kembali tersenyum..


pic yg diambil mlm semlm

p/s:thanks to all yg doa utk kesihatan saeed..

1 thoughts:

Farra said...

alhamdulillah! kite ni si mawaddah tgh demam..semalam suhu 39.4..dh pi damansara specialist...today dah reduce sket to 38..just keep monitor her kat umah je ni..kite baru amik cuti today