Monday, January 11, 2010

Oh Susu!!

Last Friday, dapat SMS dr seorang sahabat "ayu, ko nak jadi ibu susuanke..anak aku kuning" isk, terdetik dlm hati.. stok susu dahlah tak byk nih.. tapi kesian pulak.. lepas discuss dgn hubby, kami setuju utk bagi sikit stok susu yg ada.. on saturday, kiteorg gi htr umah dia smbl melawat baby skali.. Haziq is only 6 days old and mmg nampak sgt jaundicenya tuh.. dapat jugak direct bfeed dia sekejap smbl ajar mamanya nak direct bfeed.

ermm.. dah 2 anak susuanku rupanya.. jadi cam kembar 3 pulak :) itu pun dah pening kepala camana nak bykkan stok.. dgn saeed yg dah start minum byk waktu siang.. bekalan 24oz abis semuanya.. semlm dpt pulak sms dr k aza nakkan stok utk fudhayl.. sedih sgt sbb terpaksa bgtau yg stok dah takde. to hany n zainal, kami mohon ampun dan maaf. sekarang, semakin berazam nak banyakkan stok utk my 3 little babies.. usai solat, tak jemu2 aku mohon doa utk banyakkan production.. kena kerap pumping and starting to take all food yg boost up the milk production.

utk fudhayl n haziq, doakan ummi ayu sihat dan byk susu yer... sayang anak2 ummi

p/s:post ini ditulis smbl pumping

4 thoughts:

Puan Hanis said...

subhanallah...besar pahala ayu jadi ibu susuan.

InsyaALLAH denga niat yang bersungguh-sungguh nak susukan 3 baby ni...moga ALLAH permudahkan usaha ayu.

makan byk2x ayu....kasi susu byk.
(tak tau nak kasi tips ape...hehehe)

Farra said...

alhamdulillah, moga2 allah bantu, kite tak dpt nk bantu dr segi bg susu sbb susu ni rasanya cam cukup2 utk muaz jer + haritu ganti pose ..marathon so susu idakler melimpah sgt

byknyer saeed minum kann

Zuedin said...

kiter doakan moga niat akak diberkati--kiter pun semenjak wafiy dah sethun + kes kena buang stock 600 oz ++ dulu, takderla bnyk stok

tapi insyaallah kiter yakin boleh
chaiyok chaiyok kak ayu

-ummu amin- said...

dear all, thanks for your support..