Saturday, January 3, 2009

W.E.A.N.I.N.G

last saturday, buat DIY pregnancy test and it comes out positive!! tak sangka pulak pregnant wpun dh ada tanda2 cam pregnant.. slalu kalau tak dtg period mmg normal sbb still breastfeed amin, so doc pun kata mmg period tak menentu.. last period is on oct.. dah 2 bln tak dtg, n masa blk jb arituh, simptom2 pregnant lagi ketara... perut asik lapar jer.. kepala pening2.. sblm blk ke kl, buat test... terus hubby tak kasi breastfeed amin.. sian sgt kat amin.. smp nangis2 mtk susu... tak tahan sgt tgk dia masa tuh smp aku pun menangis skali.. bila dia tgk ummi nangis, dia terus stop nangis.. siap kesatkan air mata ummi.. lagilah ummi sedih.. berenti kat tepi jln beli botol susu n air susu kotak.. amin mmg tak nak minum susu formula.. smp tertido tak menyusu.. kesian sgt kat amin.. bila dia terjaga menangis mtk susu, bagilah susu kotak tuh.. dia tak nak langsung.. last2 belikan dia air soya.. tuh pun tak letak dlm botol susu.. bagi pakai straw jer.. pastuh explain kat dia kenapa dia tak boleh menyusu lagi.. katalah yg susu skang baby punya, amin kena minum guna botol jer.. dia cam faham jer..siap cium perut ummi bila suh sayang baby.. sweet sgt.. besar betul pengorbanan amin utk adik... mlm is the most challenging time sbb dia tak sedar masa tuh.. so, cakaplah apapun mmg dia tak terima.. first night dia terjaga 3 kali.. sekali jer dia minum soya.. second night, dia terjaga 2 kali, n lepas pujuk baru dia nak minum guna botol.. last night, dia dah cam ok sket.. bila kata 't**' utk baby, dia terus mtk botol... sayang sgt anak ummi nih.. mesti amin jadi abg long yg baik n sayangkan adik.. terima kasih yer amin sbb sanggup berkorban untuk adik.. ummi akan ingat saat nih smp bila2.. you're such a wonderful boy!!

6 thoughts:

Queen Mother said...

Congratulations...
Semoga you'll have a smooth pregnancy...
It is challenging having a second baby...mine is 8 years apart and I am still dealing with same issues..anak 1st was a bit clinging etc
Take care ya!

unique1012 said...

Tahniah kak ayu!
Wah! bagus amin ni, semoga jadi abang yg baik.. bila due?

Ummu Auni said...

tahniah ayu!!
sebenarnya boleh lagi breastfeed amin
kak hannah cakap, nanti susu kering sendiri as your pregnancy progress
tak salah aku k hannah dulu breastfeed anak dia walaupun preggy sampai 4 bulan
tapi oklah ajar amin awal2 kan, *wink*

teringin plak aku nak preggy :)

-ummu amin- said...

thanks all!

nabilah, due aug. 2 minggu sblm pose. jenuh nak membayo pose nih hu..hu..

aini, kalau ikut aku mmg nak continue bfeed tapi hubby aku tak kasi.. nasib baik amin dah kurang menyusu.. jomlah pregnant sesame :):)

Farra said...

tahniah and take care ;)

diha_fitri said...

++and baby makes four++ =)
congrats Ayu, terleleh airmata ku bila baca ttg pengorbanan baby Amin...
wholeheartedly believe, he's so special!~