Friday, September 12, 2008

Ramadhan datang lagi

Dah lama nak tulis entry nih, tapi tak berkesempatan.. Alhamdulillah tahun nih dapat lagi bertemu Ramadhan Kareem. Azam tahun nih

1. Masak juadah berbuka n sahur. Tak nak beli kat bazar Ramadhan atau berbuka diluar (except ada program)
2. Solat Tarawih (Dah 3 tahun, tarawih tak lengkap sebulan)
3. Tadarus (Khatam at least sekali)
4. Qiam

Setakat ni alhamdulillah dapat memasak utk famili. Balik keje awal, sempatlah masak sblm berbuka. Amin pun baik sgt, tak kacau ummi memasak. Leka main sorang2. Tahun nih dapatlah buat frozen karipap, rissoles n popia. Senang dah ada frozen nih. Tinggal goreng jer bila nak makan. Weekend mmg masak yg grand sketlah. Last weekend buat laksam n buah melaka. Hari2 keje, masak yg simple2 jer. Stok lauk dah penuh dlm fridge. Cukup smp separuh pose nih rasanya. Solat Tarawih pun alhamdulillah dapat buat wpun kat umah jer. Letak amin dlm playpen, dia mainlah sorang2. Bersyukur sgt thn nih amin tak byk ragam. mmg senang dan baik ajer. waktu sahur pun tak terjaga. tadarus agak slow sket, baru masuk juz 5 walhal arinih dah 12 Ramadhan.

2 thoughts:

Farra said...

Ayu..ni cerita diriku:
1. Masak juadah berbuka n sahur- excel like years before
2. Solat Tarawih - alhamdulillah d rumah saje
3. Tadarus - progress sgt slow!! dah bertahun tak pernah khatam sekali
4. Qiam- setakat ni pernah buat 2 kali..harap berjaya Qiam selalu sampai 10 hari terakhir

moga Allah kuatkan Iman kita untuk terus berjihad!

eh-byk logo Dugro ni utk awak..tade meeting kat annexe ke?

unique1012 said...

Kak Ayu, bagus betulla, saya sejak sampai sini, terawih masih tak start lagi, kul 10.00 dah tdo, kat sini isya' kul 9.20, masih jet lag lg la.. cuma masak je la, kena masak, kalau tak tak makanla jawabnya :)..