Monday, August 6, 2012

2012...


2012 is an interesting year.. so many wonders, happiness and new things happen during this year.. starting with good news of our new family members' arrival.. first trip to oversea.. and starting this month, new challenges awaiting me.. no more reporting.. no more p&l.. and can i survived without my calculator?? :) :)

sedang menghitung hari menunggu ketibaan permata hati.. lain dr yg lain.. sgt2 lain.. starting dr early pregnancy smplah nak due nih.. mmg berbeza sgt dgn abg2nya.. selera makan smp sekarang tak menentu.. kejap ok.. kejap ko.. yg pasti rajin memasak.. n know what? last weekend berjaya buat biskut suji.. ngidam lama dah nak mkn biskut nih.. nasib baik senang nak buat.. 2 more cookies to go.. cornflakes madu and biskut dahlia.. dua2 nih favorites si kecik 2 org tuh.. so, mmg kena buat.. mintak2 sempatlah nak buat sebelum bersalin.. pregnancy kali nih slalu cramp2 and kena severe pelvic pain.. nak gerak susah.. nak jalan susah.. tidur pun tak selesa.. kalau dah baring tak boleh nak gerak2.. kalau tak sure sakit sgt2.. nak bgn pun kena amik masa.. tapi Alhamdulillah, Allah permudahkan utk puasa. setakat nih masih tak ponteng puasa lagi n baby pun amat2 baik tak meragam sgt.. wpun berat badan makin turun, tapi berat baby makin naik.. cmn tuh? latest scan baby dah 3.2kg! alamak! amin n saeed dulu pun tak smp 3kg.. seriau jugak nih.. mintak2 dipermudahkan untuk bersalin normal.. luckily my doctor is so positive and support normal labour.. kalau ikutkan due on 19th tapi historically saeed awal seminggu.. so doc kata maybe minggu nih..

trip to hong kong is so-so.. why? masa kiteorg gi tuh weather panas bangatt.. cecah 30++.. mmg pancit kami suami isteri sbb dok menolak stroller n angkut bag yg berat naik MTR.. tak semua stesen ada lif.. only certain exits yg ada, so, kami terpaksa jln jauh sket kalau nak guna lif.. the best part is disneyland.. tapi nih pun kami tak fully explore.. dapatlah budak2 tuh main game buzz lightyear skali.. yg lain tuh just tgk jer.. diaorg sonok sgt dpt beli toys.. rasa ralat jugak.. tp for second visit agak pikir 2-3 kali jugak.. kalau nak gi jugak, kena sewa keter.. kalau tak sure pancit lagi n jalan pun jadi tak best :(

alhamdulillah, rezeki baby i would say.. perpindahan ke unit baru mmg amat mudah.. starting dgn my big boss yg duk 2-3 kali cam menghalau kami dr unit dia.. aku pun risik2lah mana2 tpt kosong.. n thanks to my dear sis, nad for informing me abt this post! mmg rezeki sungguh sbb sebenarnya ramai jer yg nak post nih tapi kira aku terproactive menawarkan diri.. kebetulan AGM tuh pun aku kenal.. pernah duk satu unit dulu.. GM pun sgt2 ok.. aku pun tak takut2 nak gi post nih wpun ramai yg kata kenapa nak masuk strategy? tak takut balik lmbtke? mcm2 feedback yg kurang menyenangkan aku dapat.. so what?? takkan nak duk lagi tpt lama tuh.. i'm bored doing reporting for almost 6 years.. dah tak larat nak buat routine job tuh lagi.. hopefully my new post will benefited me.. i want to learn something new.. need new challenges..

puasa tahun nih, amin alhamdulillah lom ponteng lagi.. first day jer cam emo tapi dapat bertahan smp maghrib.. lepas tuh ok dah.. tipsnya.. masa sahur kena makan byk2.. paksa jugak dia abiskan nasi n minum air 2 cwn.. then, bagi makan vitamin c.. kat sekolah pun ramai kawan yg puasa so takdelah dia rasa tercabar sgt.. cuma kat umah tuh saeed slalu offer makan kat abgnya.. kadang2 kesian jugak kat dia, tertekan di offer mcm2 :) :)

i would say this would be my last post before labour.. tak tahu bilalah dapat update lagi.. insyaAllah next post would be pics of our newborn baby... 

to all my frens.. Salam Aidilfitri.. maaf zahir batin.. doakan segala urusan saya dipermudahkan yer.. 

5 thoughts:

Ummu Auni said...

Ayu, semoga selamat bersalin. yg bab orang nak menghalau tu, buat dek je la. baik cecepat kita keluar. anyway, all the best!

-ummu amin- said...

amiin.. thanks aini..

ieka said...

ayu, congrates.. semoga dipermudahkan segalanya.

yer, if join strategy mmg selalu balik lambat.. tapi ilmu yg dpt kat situ amat2 berguna di masa hadapan..tak ramai org ada that knowledge or ada peluang nak dptkan that knowledge :-) good luck and all the best.

-ummu amin- said...

thanks ieka!

eLLe said...

ayu...moga dipermudakan segalanyeee...happinyee dpt baby baru :)