Tuesday, April 3, 2012

AT LAST...

draft posting semlm ter'replace' dgn file lain pulak. nihlah bahayanya kalau menulis kat notepad. bukan apa,mmg slalu type jer kat notepad, pastuh baru paste kat blogspot.. isk.. tension..tension..

US

alhamdulillah, we'll be 5 this year. pregnancy kali ini amat mencabar fizikal dan mental.. bed ridden for almost 2 weeks.. tak boleh makan, muntah every time masuk makanan even air pun.. nasib baik tak kena warded. dr siti kata ' you're still ok, tak dehydrated sgt cuma you feel miserable jer' YES, indeed really really miserable. kesian kat anak2 yang terpaksa makan masakan maid for almost a month. smp amin duk tanya bila ummi nak sihat, dah rindu ummi masak.. sian anak ummi.. huhu utk aku pulak, makanan ruji dah berubah jadi bihun sup wahid, yes, only bihun sup wahid yer.. bihun sup lain taknak! bila wak tutup gerai, mulalah aku lembik balik.. after 4 months men'derita' akhirnya tekak dah boleh terima nasi dan mknn sewaktu dgnnya.. tapi masih lagi tak de selera and memilih food jugak.. kadang2 mkn sesuap dah tak boleh masuk langsung.. except homecooked dishes.. yg nih slalu laju jer mkn. nasib baik mak ada, lehlah mintak masak mcm2 hehe

AMIN

my little boy yg dah tak berapa little started his kindergarten this year.. amat teruja dan bersemangat nak g sekolah.. amat rajin buat keje sekolah.. kalau kuar weekend, mesti mintak beli buku/magazine utk dia colouring/practise writing.. dlm keter tak abis2 menulis.. dah boleh tulis nama sendiri, ummi, abah n saeed.. i'm really proud of you my dear!! cuma kadang kesian tgk dia keletihan.. 7 days a week (yes, weekends too) dia kena bgn pagi.. weekends will be his tahfiz class at masjid kg baru, kl. start end of nov last year and sekarang dah hampir 9 surah dia berjaya hafal.. not bad for a 5 y.o boy..yg bagusnya amin nih mmg minat nak belajar.. so, tak payah susah2 nak paksa dia study..

SAEED

anak manja ummi yang makin comel n manja.. alhamdulillah, dapat breastfeed saeed smp 2 thn lebih. dah petah bercakap, mengalahkan amin.. he learn a lot from his big bro.. nmpk lembut tapi sebenarnya agak ganas.. slalu amin yg kena pukul dgn dia.. tapi bila cakap alamak.. cairlah ummi.. hehe

MY WORK

still at the same place.. i really need a change!! sapa nak tukar suka sama suka??

OUR LIFE

just went for our first holiday this year.. yup! langkawi again.. for the third time.. one thing yg kiteorg perasan, every time g langkawi mesti aku pregnant hehe.. utk trip yg ke 3, rasa cam dah bosan sket.. byk tpt dah gi, n we just repeat the place semata2 sbb saeed tak pernah smp lagi.. overall.. so-so tapi sonok sbb tak yah keje hehe

can't wait for our first oversea holiday to hong kong this may.. sambut birthday kat sana hehe.. mcm2 dh terpk nak beli.. cuma tak tahu murah ke idak barangnya.. kalau baby tak sembunyi2 girlke boy, bolehlah belikan baju baby sket.. kalau tak tunggu smp kuarlah baby yer...

4 thoughts:

aida said...

tahniah ayu.. rupa2nya pregnant no 3.. ok nak sangatt ganti tempat kau.. hahaha

Ummu Auni said...

langkawi tanah subur (konklusi aku) :-P

rezeki :-)

IeNa said...

tahniah makcik!! kita satu genglaaa hehe :D

-ummu amin- said...

aida, thanks dear. mehlah dtg ganti aku kat sini cuma aku jer tak tahu nak g mana nih... huhu

aini, mak mertua aku pun ckp camtuh. so, lenkali kalau nak pregnant, book jer tix ke langkawi hehe

siti, ko tetiap thn ada geng hehe