Thursday, December 24, 2009

Alhamdulillah...*updated with pic*

Semalam aku amik cuti.. bukan sbb nak cuti2 malaysia, tapi sbb nak sambut akak aku blk dr haji.. selasa petang pas balik keje, kiteorg bertolak ke kajang.. akak aku dijangka tiba kul 12 tgh mlm.. so, pas dinner, hubby terus tido, takut ngantuk nak amik diaorg kat klia. mula2 hubby ingat nak g sorang, tapi disbbkan dia letih, so, ajak abah aku temankan berbual.. dlm kul 10.30, abg ipar aku call.. rupa2nya flight diaorg postponed sbb kapal terbang rosak.. kul 12 tgh mlm baru diaorg dapat naik kapal terbang.. so, pagi semlm baru hubby g amik.. dlm kul 11 lebih, diaorg pun smp kat umah.. alhamdulillah diaorg selamat pergi n balik.. masa diaorg kat sana, k ngah (anak akak aku) yg baru pas UPSR, dpt offer masuk SAM Bestari kat subang... budak cerdik tuh.. asik berkepit ngan buku 24jam. siap ada tulis novel lagik.. pas berborak kejap ngan diaorg, kiteorg pun bertolak balik ke shah alam.. plan mula2 nak g injection saeed terpaksa dibatalkan sbb klinik dah tutup.. so, kiteorg just singgah jap kat mydin (tukar mainan walkie talkie amin yg rosak).. pastuh terus g ke tesco shah alam..

disbbkan byk kali org asik tegur amin cam pompuan.. hubby dah naik fed up.. aku pun bengang jugak.. bukannya aku pakaikan baju girlish pun.. tapi muka amin mmg cam girl sket.. so, hubby amik keputusan utk botakkan kepala amin.. cari punya cari.. kat tesco tuh satu jer yg ada letak kereta as tpt duduk untuk gunting rambut.. tapi semlm masa pergi, amin tak dapat pun duk dlm kete tuh sbb tukang guntingnya sorang jer.. so, semua org guna satu kerusi yg sama.. dia pun malas nak pindah2 kot.. mula2 aku takut gak amin gerak2 masa potong rambut.. yerlah ni first time dia potong rambut kat kedai.. tapi masa barber tuh potong, dia senyap jer.. rasa tak sanggup pulak tgk kepala dia botak.. tapi pastuh, nampak amin makin comel.. :)

pics nnt yer.. tak sempat lagi download ke pc.. tapi aku letaklah pic budak nih sbb iras2 amin jugaklah.. :) (aku cukup minat budak nih dulu.. comel sgt2!!)


sama tak ngan budak nih??

3 thoughts:

Puan Hanis said...

amin sudah botakkk?

hehehe...tak sabar nk tengok gambar ler...

p/s: pedulikan apa org kata...yg penting kita bahagia..ye dokk ;)

-ummu amin- said...

k hanis.. dah update pics.. pls komen :D

ieka said...

muka amin tu lembut..sejuk mata memandang.. itu pasal sudah tersilap hitung.. hehe anak kite pula, walaupun perempuan tetapi aktifnya fizikal dan suara sampai ramai yg ingat anak lelaki walhal pakai baju pink bunga2 uhuhuh . yg tu nak buat cemana, takleh potong rambut..ehehe