Monday, August 17, 2009

Menghitung Hari

Currently, I'm in my 38 weeks.. still waiting and hoping i'll deliver safely.. semalam gi check up and for the first time Amin ikut sekali sbb my MIL ada checkup darah tinggi jugak semlm.. so, kiteorg terpaksalah bawak amin g SJMC.. pagi2 dah kejutkan dia bgn n mandi.. nangis2 tak nak mandi sbb sejuk... bila dah mandi n siap pakai baju baru dia seronok nak berjalan.. smp hospital dlm kul 8.30.. slalunya kiteorg awal lagi, lepas register dapat no 19.. sama cam last week.. so boleh agak dlm kul 11.30 baru dpt jmp doctor.. lepas urine test, trn kat cafe and bfast.. beli nasi lemak kat tepi jalan, cuma air jer beli kat cafe situ.. food kat situ mahal and tak berapa sedap sgt.. yerlah.. mknn hospitalkan.. lepas mkn, amin dah start boring.. sibuk ajak jln.. ummi pun temankanlah amin round2 kat lobi hospital tuh.. masuk kat mini mart beli biskut.. pastuh, pusing2 tgk tv, tgk ikan kat akuarium.. dah pusing 2-3 kali, amin tanya 'abah ane? ambat abah.. jom alik'.. isk.. dah start dah.. dia dah start ngantuk balik.. suh dukunglah.. nak peluklah.. ummi pun bawaklah dia nak atas.. tunggu doktor.. naik2 tgk doktor takde sbb ada minor surgery.. kul 11.30 baru masuk.. naisb baik masa tuh ada 2 org jer sblm umminyer turn.. so, dlm kul 12 tuh dah dapat jmp doktor..

masa jmp doktor, ummi bgtau dah start rasa pressure kat bawah.. nak jalan rasa sakit.. so, doktor pun nak check... check2 doktor kata dah bukak satu jari.. so, it will be anytime jer.. doktor relaks so ummi pun relakslah.. amin sibuk menangis nak tgk ummi kena check.. masa buat ultrasound baru dia senyap.. baby dah 3.38kg.. waa.. besar nih.. doktor kata kalau start sakit terus gi labour room.. balik tuh amin tertido dlm keter.. sian kat dia.. mesti penat... hantar amin g umah MIL and kiteorg pun balik umah.. lps sidai baju terus tido..

so.. to all my frens.. pray for my baby n me ya!! harap2 semuanya selamat... amiin

4 thoughts:

diha_fitri said...

semoga berkat Ramadhan mengiringi kedatangan insan bru...

Farra said...

banyakkan bacaan yasin dan zikir..insyallah semuanya selamat...besau baby tuh ;), nanti sms tauuu

ummumishkah said...

moga dipermudahkan urusan...

-ummu amin- said...

shukran to all...