Wednesday, June 3, 2009

I Can't Wait!!

All the preparation has been done this week... i'm so so ready to go for holiday!! can't wait to relax and have fun with amin... we're going to Langkawi again and so coincidently i'm pregnant our second baby this time. still remember our first experience last 3 years. at that time, i'm 6 months pregnant and so eagered to visit Langkawi. eh.. rasa2nya dulu pernah buat entry on our first trip nih, tapi napa dah takde dlm archive ek?? musykil2... ooo.. ada kat fotopages rupanya.. ok2.. so, boleh baca first trip kat my fp yer..

this second trip has been well planned since last year.. ermm.. booking ticket dari oct lagi tau, grab RM 1 ticket tuh.. masa free ticket tuh tak confirm lagi date sbb tak tahu jadual cuti sekolah (my SIL ada skali) so masa AirAsia launched RM 1 ticket kiteorg terus booking.. next action is booking hotel.. kiteorg duk kat resort TM jer, save budget :). Lagipun masa first trip tuh dah survey apartment kat situ, nmpk cam ok wpun jauh ke dlm, dekat dgn Awana Porto Malai..

Kereta sewa dan booking last 2 days.. cab ke LCCT hubby still survey lagi enviro yg isi gas kat stesen dekat umah kiteorg tuh.. arituh dapat satu yg bwk Naza Ria tapi mahal gak dia nak charge.. RM 100 from our house to LCCT. Budget dlm RM 70 jer.. takper, nnt hubby cari lagi, kan my dear?? itinerary kat sana pun aku dah siapkan semlm.. one whole day surfing n planning activities kat sana.. hopefully all the plans worked!! cuti dah apply wpun masa tuh supposedly tak boleh cuti sbb tgh busy buat reporting.. tapi my staff dah janji nak cover keje sbb dia dah sakan cuti seminggu minggu nih.. so, good luck to you Aishah.. our boss is so demanding.. smp ke lubang cacing dia suh korek.. i'll be away from Wed-Fri.. monday n tuesday tuh nak siapkan sket2 report..

amin pulak, it's been few months dia duk sibuk ckp 'nak aik apal bang, g kwi' (nak naik kapal terbang gi langkawi).. ummilah yg ajar sbb everytime dia sibuk nak pakai baju baru, ummi bagi alasan, tak boleh pakai lagi, nnt kita pakai masa naik kapal terbang.. so, sapa yg salah skang :)

baby pulak is growing bigger i think.. dah mengah nak berjalan jauh2.. hopefully kuat semangat masa nak berjalan kat langkawi nnt.. dah berangan nak shopping sakan nih.. kalau ikut itinerary, mmg fully occupied masa kiteorg kat sana.. hampir semua tpt2 menarik aku nak gi.. cuma kali nih tak g makam mahsuri dgn cable car jer sbb dulu dah pergi.. friday nih nak buat checkup kat specialist pulak.. rasa tak puas ati selagi tak tahu boyke girl.. ummi takut tak sempat nak belikan baju raya utk baby (wpun ummi nnt tak dapat nak pose langsung!!)

8 thoughts:

CT said...

thanks for voting us...

wahhh seronoknya nak g langkawi...

have a safe journey

Farra said...

jalan bebaik tau..mmg syok btoi gi langkawi :D

diha_fitri said...

wah, bestnya nak g langkawi...!~

unique1012 said...

wah bestnya melancong kak ayu, yg paling best aminla kan, hehe..

semoga selamat ye & njoy!! murah betul ticketnya ek!!

take care ye!

ummumishkah said...

bestnyer nak bercuti! nak request dgn hubby gak ler.. :)

nohachomel said...

selamat bercuti2 malaysia...eerr...jgn lupa survey sekali hospital terdekat, senang la kalau baby nak jadi 'anak langkawi'. apa pun harap semuanya berjalan lancar, selamat pergi dan balik dan dpt shopping sakan :)

-ummu amin- said...

to all,

thanks for your du'a. tgh tension nih.. besok dah nak cuti arinih bos mtk buat keje mcm2.. mcm tak bagi cuti jer.. waaa... tensen2!!

Noha,

Hopefully mulut awak tak masin.. tak rela nak bersalin kat sana :)

CT said...

mai amik award