Friday, May 6, 2011

Alhamdulillah, rezeki 2011

Hubby's remark 'satu lagi perubahan besar dlm hidup kita'

Alhamdulillah, rezeki kami tahun ini melimpah ruah.. Allah berikan kemudahan dan kesenangan bagi kami.. setelah menunggu hampir 6 bulan, akhirnya pembantu rumah kami sampai dgn selamat di Msia. Panjang citer kalau nak story kat sini proses2, kesulitan dan halangan yg kami hadapi utk dapatkan maid nih.. yg penting dia boleh jaga anak2 kami dgn sempurna.. alhamdulillah, orgnya boleh berbahasa melayu.. pernah keje diMsia membuatkan dia tak susah nak sesuaikan diri dgn cara hidup kami.. cuma basic rules tuh kenalah ajar jugak.. so far so good.. budak2 pun suka dgn dia.. dan aku bersyukur sgt2 ada org yg tolong buat kerja rumah. schedule tiap2 ari dah berubah.. aku bgn 5.30am, utk masak bfast n lunch budak2... balik keje masak dinner.. yg lain semua Fatimah tolong... yg tak bestnya, hubby dah komen 'dah kuranglah peluang nk dapat pahala.. tinggal pahala memasak jerlah' errmm.. tersentak jugak.. mmg betullah kata hubby tuh..

6 thoughts:

Farra said...

all the best ayu with the new maid :)

-ummu amin- said...

thanks Farra, we pray for the best..

Ummu Auni said...

pahala lain banyak kan caranya :)

-ummu amin- said...

betul, betul, betul :)

IeNa said...

aku pun tgh cari maid gak ni..tak larat nak handle rumah dgn anak2 yg kecik2 ni ha, bulan 8 ni nak tambah lagi sorang..kekadang still rasa boleh tahan lagi, tapi daku kena fikirkan ibu mertuaku yg sdg jaga imran and insyirah sekarang ni, mau patah riuk dia nak handle 3 bebudak kecik nih sekaligus :D

-ummu amin- said...

siti, mmg pun.. kalau nak lagi selamat, hantar budak2 kt umah mak mertua ko dgn maid skali.. so, mak mertua ko boleh tgk2kan..