Wednesday, April 22, 2009

Between work n family

ermm.. sejak masuk unit baru nih kerja byk tak terkira.. lagi2 skang nih tgh musim buat BP walhal job scope aku reporting.. tapi kenalah jugak tampung2 keje org BP.. nasib baik morning sickness dah takde.. cuma kadang2 tekak nih ngada2 tak nak mkn nasi.. so, mknlah benda2 remah jer.. for the past 2 weeks, berjayalah jugak masak lepas balik keje.. hubby hantar blk umah dulu n then dia g amik amin sorang2 kat umah opah.. by the time diaorg smp umah, ummi dh siap masak.. masak yg simple2 jer.. ikan msk sambal.. udang msk smbl...sotong msk smbl.. weekend baru masak yg heavy such as masak lemak... adalah jugak buat bfast nasi lemak.. amin dah lama request kek aiskrim.. tapi ummi lom ada mood nak masak kek.. sian pulak kat dia.. tapi dia baru jer baik demam so ummi tak naklah bagi mkn aiskrim.. one more thing.. dia still ada 'mata ikan' kat mulut dia which bila nak mkn mesti nangis sbb sakit... tapi yg peliknya bila mkn gula2 elok pulak..
semlm ummi teramat sibuk sbb nak prepare slides utk GM present pagi nih.. pas maghrib baru balik umah.. kat umah smbg lagi buat kejer.. tgh2 buat keje.. amin datang kat ummi
amin: ummi, tup nih tup... (dia suh tutup laptop tuh)
ummi : ummi tgh buat keje nih.. mana boleh tutup
amin tak puas ati... naik sofa n duduk sebelah ummi..
amin: ummi... bum sini... (dia suh baring sebelah dia)
ummi pun baring jap.. dia sukalah.. dapat peluk2 ummi... bila ummi bangun nak smbg buat keje balik dia nangis...
amin: ummi... bum..bum...
isk.. siannyerlah anak aku nih... nasib baik mak ada ajak amin main.. kalau tak smp tgh mlm tak siap keje ummi.. bila sibuk sgt buat keje kadang2 rasa terkilan sbb tak dapat nak bermesra dgn anak.. rasa bersalah sbb cam abaikan diaorg.. bilalah boleh berhenti keje nih :(

3 thoughts:

Puan Hanis said...

"bilalah boleh berhenti keje nih"

Alhamdulillah,soalan ni akak dah jawab 4 tahun yg lepas....

Masa nak sign surat resign...
Pejam mata,tutup telinga but buka hati dan fikiran seluas-luasnya.Allah maha pemurah kan :)

ijjah said...

betul tue Ayu..."bilalah nak berhenti keje nih" selalu sgt bermain di fikiran.

Farra said...

sebenarnya dah boleh berenti kalau kita sanggup change our lifestyle :)

maybe buat buss from home juga kecil2an